Tuinontwerp

Aan de basis van elke mooie tuin ligt een doordacht tuinontwerp ten grondslag. Bij Hoveniersbedrijf Rozengaerde  kunt u terecht met elk tuinidee; onze ontwerper  zal uw ideeën vorm geven. Daarbij worden uw wensen omgezet in een ontwerp met praktische oplossingen en een doordachte vormgeving. Geen tuin is voor ons te groot of te klein. Of u nu een modern vormgegeven tuin wilt, een natuurtuin of bijvoorbeeld een eetbare tuin; wij maken het tuinontwerp compleet naar wens.

Traject van het ontwerpen van de tuin

Eerste afspraak

Wanneer u interesse heeft in het laten maken van een tuinontwerp, kunt u een afspraak met ons maken. Gewoonlijk komen wij dan bij u langs voor een eerste kennismaking; bovendien kunnen we dan direct de bestaande situatie bekijken. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Wanneer u bij dit gesprek al een matenplan of een tekening van het perceel bij de hand heeft, hoeven wij niet meer terug te komen voor het inmeten. Samen beslissen wij dan hoe we verder gaan.

Een passend ontwerp

Indien nodig volgt na de eerste afspraak nog een afspraak om de tuin precies in te meten. Deze meetgegevens zet onze ontwerpster uit in een  plattegrond, dat de basis is voor het voorlopige ontwerp. In het ontwerp worden uw wensen verwerkt. Als het voorlopige tuinontwerp klaar is, maken wij een afspraak om dit met u te bespreken. Naar aanleiding hiervan worden eventuele laatste aanpassingen gedaan en wordt het definitieve tuin ontwerp uitgewerkt.

Beplantingsplan

Op basis van het definitieve ontwerp maken wij een bijbehorend beplantingsplan. Hierbij wordt uiteraard gekeken naar de ligging van de borders (zon/schaduw), verschillende bloeitijden, structuren, wintergroen of niet etc. en uw eventuele wensen met betrekking tot de beplanting. Overweegt u om uw tuin te veranderen? Of wilt u een gedeelte ervan laten aanpakken? Bel of mail ons dan gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Offerte aanvragen voor het aanleggen van uw tuin

Wij maken een vrijblijvende begroting/offerte voor de aanleg van de ontworpen tuin. Deze begroting/offerte maakt voor u inzichtelijk welke werkzaamheden en materialen er nodig zijn voor het maken van de tuin. Als u akkoord gaat met onze offerte, kunnen wij de tuinaanleg gaan inplannen.

Wij streven er altijd naar om een project zoveel mogelijk aaneengesloten uit te voeren zodat de overlast voor u beperkt wordt. Het is ook mogelijk om het tuinplan (geheel of gedeeltelijk) in eigen beheer uit te voeren. Als u het plan geheel in eigen beheer uit wil voeren, betaalt u alleen de kosten voor het tuinontwerp en het beplantingsplan.